Buitenfit.com

XCO Outdoor

WAT IS XCO Outdoor

XCO Outdoor is een revolutie op het gebied van fitness. Bij deze nieuwe trend worden zowel onder- als bovenlichaam getraind. XCO Outdoor is een training waarbij gebruik wordt gemaakt van XCO's, twee aluminium buizen gevuld met 300 gram grit. Hiermee worden de natuurlijke armbewegingen tijdens het lopen ondersteund. Doordat bij iedere beweging die gemaakt wordt het grit heen en weer schuift moeten spieren, banden en pezen reageren op deze gewichtsverplaatsing, met als resultaat: strakke buikspieren, een sterke onderrug en een krachtig, slank lichaam! Daarnaast worden tijdens de wandeltraining spierverstevigende oefeningen uitgevoerd waardoor benen, armen, rug en buik nog eens extra worden versterkt. Ook het uithoudingsvermogen wordt bij XCO Outdoor getraind. Bij fitnesscentra en fysiotherapiepraktijken zijn de XCO's al een paar jaar een begrip.

 

VOOR WIE

De XCO is een Nederlandse uitvinding, die als eerste in de fysiotherapie werd gebruikt, omdat een bewegende massa beter werkt dan een vast gewicht. Daardoor is XCO Outdoor geschikt voor iedereen, man of vrouw, ongeacht leeftijd, ervaring of doelstelling. Het is een ideale manier om het uithoudingsvermogen te trainen voor beginners, senioren, gevorderden en duursporters.

 

DOOR WIE

XCO Outdoor trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers. Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, worden regelmatig nascholingen gevolgd. Zo blijven de trainingen uitdagend!